Szicilia 2021

1. nap:

Elutazás az előzetes menetrend szerint a délelőtti órákban Ferihegyről egyszeri átszállással Cataniába, Szicília második legnagyobb városába, érkezés a délutáni órákban. Továbbutazás Archimédész városába, Siracusába. Szállás Siracusában, egy városközponthoz közeli szállodában (1 éj). Vacsora után a késő esti órákban lehetőség lesz idegenvezetőnkkel egy rövid sétát tenni Siracusa belvárosában.

2. nap: Siracusa, Noto, Ragusa

A délelőttöt Siracusában töltjük. Siracusa az ókori Nagy-Görögország egyik legjelentősebb városa volt, ma is több műemléke emlékeztet erre az időszakra. Városnézés: az Ortügia szigetén fekvő óváros, Aretusa forrása, görög színház, „Dionüsziosz füle” barlang stb.
A déli órákban utazás Notóba, Szicília legszebb barokk városába (UNESCO világörökség). A régi Noto városát 1693-ban egy földrengés pusztította el, az új Noto az ezt követő évtizedekben épült fel egységes stílusban, neves művészek közreműködésével. Notót szokták nevezni a barokk városok prototípusának is.
A városnézés után rövid szabadidő, majd továbbutazás Ragusába. A pazar fekvésű tartományi székhely óvárosának sikátoraiban tett közös séta felér egy kisebb időutazással (középkori és barokk házak, paloták, templomok). Ragusa óvárosa szintén része az UNESCO világörökségnek. Szállás Piazza Armerina környékén (1 éj).

3. nap: Piazza Armerina, Agrigento

Délelőtt Piazza Armerinában a római kori villa megtekintése. A villa több mint 4000 négyzetméternyi padlómozaikjai világhírűek, és bepillantást engednek az ókori római életmódba. Délután látogatás Agrigentóban a híres Templomok völgyében. Agrigentót is a görögök alapították Krisztus előtt a VI. században, abból az időszakból származnak monumentális görög templomai. Szállás Palermo környékén (2 éj).

4. nap: Erice, Segesta, Monreale

Utazás Ericébe, mely egy csodálatos fekvésű kisváros Szicília nyugati részén. A középkori hangulatú település a tengerpart közelében, egy 700 méter magas hegy tetején található (normann kori vár, Chiesa Matrice – a város gyönyörű főtemploma, romantikus sikátorok, lenyűgöző panoráma a partvidékre). Kora délután az ókori Segesta város kiváló állapotban fennmaradt 2400 éves dór templomához látogat a csoport. Visszaútban Palermóba pihenő Monrealéban, a világhírű XII. századi dóm megtekintése (gyönyörű mozaikok).

5. nap: Palermo, Cefalú

Városnézés Palermóban, Szicília fővárosában: székesegyház, Normann Palota, Palatinus-kápolna stb. A déli órákban szabad program Palermóban, majd utazás Cefalúba, mely kisváros egy hatalmas sziklatömb tövében fekszik a tengerparton. Séta a hangulatos, középkori városközpontban (erődszerű normann kori bazilika). Szállás Szicília északkeleti részén, egy tengerparti kisvárosban, Milazzóban (2 éj).

6. nap: Lipari-szigetek

Pihenés, szabad program a Tirrén-tenger partján fekvő kisvárosban, Milazzóban.
Fakultatív program: Lipari-szigetek
Egész napos kirándulás az UNESCO világörökséghez tartozó Lipari-szigetekhez. A vulkanikus szigetek közti hajózás során végig szép, érdekes tájakban gyönyörködhetünk. A program során 2-3 órát töltünk majd a szigetcsoport legnagyobb településén, Lipariban (Lipari-szigetén). Közös séta a hangulatos óvárosban, látogatás a katedrálisban, majd szabadidő.
A délután egy részét a szomszéd szigeten, Volcanón töltjük, ahol lehetőség lesz a híres iszapfürdő kipróbálására vagy felgyalogolni a vulkán kráteréhez (meseszép panoráma a szigetvilágra).
A fakultatív program ára: 15.500 Ft

7. nap: Taormina, Etna

Utazás Taorminába. Szicília talán legnépszerűbb turisztikai attrakciója ez a kisváros, mely a tenger felett, egy hegy nyúlványán fekszik (panoráma az Etnára). Séta a városban, a Csontváry által is megfestett görög színház megtekintése.
Ezután kirándulás az Etnához. Az Etna Európa legnagyobb működő vulkánja, ahol holdbéli tájak várják a turistákat. A 2000 méter magasan fekvő parkolóból lehetőség lesz felmenni felvonóval a csúcs közelébe, körülbelül 2500 méteres magasságig.
Szállás Cataniától északra (1 éj).

8. nap:

Kora délelőtt transzfer Catania repülőterére, elutazás Budapestre egyszeri átszállással, érkezés a délutáni órákban (az előzetes menetrend szerint).

  1. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában

 

Noto – Szicília legszebb barokk városa

pillantás Ragusára

Ragusa – a pazar fekvésű tartományi székhely

a San Giorgio-katedrális Ragusában

Piazza Armerina – mozaikok a római villából

pillantás Agrigentóra a Templomok völgyéből

Concordia temploma Agrigentóban

Agrigento: a Héra-templom

a normann kori vár Ericében

pillantás Segesta dór temlomára

Segesta 2400 éves temploma

Monreale: a dóm

Monreale: a dóm egy belső részlete

a monrealei dóm kerengője – részlet

Palermo: a Piazza Pretoria

Palermo – a Teatro Massimo (a nagyszínház) épülete

a katedrális Palermóban – részlet

a mediterrán környezetben fekvő palermói Normann Palota

Cefalú madártávlatból

a gyönyörű normann kori (XII. századi) bazilika Cefalúban

pillantás Cefalú óvárosára a tengerpartról

a Lipari-szigetek látképe Volcanóról

Lipari hangulatos kikötője

Lipari-szigetek – pihenő Volcano kráterénél

panoráma az Etnára Taorminából

Taormina látképe

Taormina: a görög színház

Taormina: a főtér egy részlete

holdbéli táj az Etnán

Siracusa késő barokk katedrálisa

Siracusa – pillantás az óvárosra