Kornay díjátadás

akd11.jpg

      Balázsovits Edit kapja a Kornay Mariann művészeti díjat

Balázsovits Edit veheti át a Kornay Mariann művészeti díjat szilveszter este az Imádok férjhez menni című zenés vígjátékban, Victoria szerepében nyújtott teljesítményéért. A darabot 2008. november végén mutatták be a Játékszínben. 

A Kornay Mariann Alapítvány díját a kiemelkedő színművészeti teljesítményért ítélik oda. Az elismerés emblémáján szerepel a mondat, hogy „A könnyű műfaj nem mindig könnyű”. A díjátadás is ennek szellemében történik, Bodrogi Gyula szavaival – közölte Szenes Andrea. 


akdij1.jpg                          akd2.jpg 

A 2004-ben elhunyt Szenes Ivánné Kornay Mariann színművész-konferanszié végakarataként jött létre az alapítvány, amelynek célja, hogy anyagi, szakmai és szellemi eszközeivel segítse a legendás magyar könnyűműfajú művészetet. Az idei díjazott, Balázsovits Edit eddigi munkája és a Játékszínben november végén bemutatott Sommerset Maugham-Nádas Gábor-Szenes Iván Imádok férjhez menni című játékban, Victoria szerepében nyújtott teljesítményéért kapja az elismerést. 

                              akd3.jpg

Érdekesség, hogy az alapítvány központjában, a Rezső téren születtek a ma is népszerű színdarab dalai, például A kicsit szomorkás a hangulatom máma, Mikor egy angol mulat vagy az Engem nem lehet elfelejteni. A Kornay Mariann művészeti díjat 2006-ban Ullmann Mónika kapta, 2007-ben ketten nyerték el: Szántó Szandra és Kokas Piroska, a Mikroszkóp Színpad fiatal tehetségei. 

akd5.jpg
akd7.jpg
akd6.jpg
akd12.jpg
                                 
akd9.jpg                                           
     akd4.jpg 

Kornay Mariann színésznő, konferanszié Budapesten született 1930. januárjában. 16 évesen már főszerepet játszott Vaszary Gábor vígjátékában. A színiskola elvégzése után a műfaj óriásaitól Latabár Kálmántól, Feleki Kamilltól tanulta meg igazán a könnyűműfajt. 

akd10.jpg