Szécsi Pál élete

 

SZÉCSI PÁL ÖNGYILKOSSÁGA ÉS AZ IGAZSÁG

Imádom ezt 🙁 44 év után előáll ilyen hülyeséggel, mert rá már a kutya sem figyel és kell egy kis média szereplés Poór Péternek 🙁 Ő azt állítja, és nyilatkozza mindenhol, hogy mekkora barátok voltak, ami nem igaz ahogy az sem, hogy Palika azért akart öngyilkos lenni, mert alkoholista volt ! 🙁

Szánalmas.
Pali egy kifejezetten sármos, jóképű, jó kiállású és nagyon kellemes hangú énekes volt. Bomlottak is utána a nők rendesen, ahogy a szakmából is szépen fogyasztotta a barátnőit.

Szécsi Pali valóban többször kísérelt meg öngyilkosságot, de soha nem akart meghalni, az utolsó pillanatban mindig felhívott egy barátot, barátnőt, akik megmentették és kórházba juttatták. Az egész a rossz és fájdalmas gyerekkorára vezethető vissza. Apja disszidált, anyja pedig leadta egy nevelőintézetbe. Majd később az anyja is Amerikába ment ki.  

Soha nem érdeklődött a gyerekei után 🙁  Azok az emberek, akik igazából nem is akarnak meghalni csak egy ” kicsit ” semmi másért nem teszik, minthogy felhívják magukra a figyelmet mert szeretetre vágynak. Aztán ezt meg is kapják. Egy ideig. Palika az utolsó öngyilkosságát sem gondolta komolyan, csupán ott nem jött ki a számítása, hogy új lakásba költözött, ahova még nem volt bevezetve a telefon így segítséget sem tudott hívni. 🙁
Emellett volt egy nagyon kellemetlen bőrbetegsége…. ez időnként kiújult és hiába volt sikeres és a nők bálványa, ilyenkor nyakig begombolkozva járt amíg a gyógyszerek és krémek hatására elmúltak a vörös viszkető foltok.

A nevelő otthonban töltött gyermekévek rátették egész életére a pecsétet lelkiekben soha nem volt stabil 🙁
Nem véletlen, hogy nem nősült meg , holott több nagy szerelme is volt , sőt Harangozó Teri még gyereket is várt tőle, de két fellépés között elvetette 🙁 Én pont akkor voltam Terikével egy műsorban vidéken, amikor mondta, hogy előző nap volt az abortusza. Emlékszem, mindenki jól letolta, hogy egyrészt miért csinálta, másrészt miért nem maradt fekve legalább pár napig, miért utazott pár száz km-t kockáztatva az egészségét. Rosszul is lett műsor után , visszakerült a kórházba, mert elöntötte a vér 🙁

Palika ebbe is beleroppant mert Terike nem avatta be, csak utólag.

Domján Edit pedig szintén egy labilis személyiség volt  és mindenki tudta róla mert többször és több helyen is hangoztatta, hogy ő a 40. születésnapján öngyilkos lesz. Így is tett.
A korkülönbség is elég nagy volt közöttük és ugyan akkor már szakítottak, de egyértelműen megviselte Szécsit a halála. Sokan a mai napig legendás nagy szerelmes párként emlegetik őket, de az egész kapcsolat csupán 9 hónapig tartott. Ennyit bírt ki két labilis természetű ember egymás mellett.
Kovács Kati, Cserháti Zsuzsa  is a szerelmei közé tartoztak..

Szécsi Pál egész egyszerűen nem tudott élni a sikerrel az ismertséggel. Manökenként kezdte és akkor egy híres idős divattervező nő Rotschild Klára  kedvese volt.
A divatbemutatókon mindig voltak fellépő művészek is, egyik alkalommal a meghívott férfi előadó megbetegedett és lemondta a fellépést.  Klára dobta be a mély vízbe Palikát azzal, hogy megkérte énekeljen el egy dalt.
Ahogy szokott lenni a mesében a közönség soraiban ott volt a Magyar Rádió Könnyűzenei Osztályának a vezetője  és annyira megtetszett neki a jóképű , kellemes hangú fiatal srác, hogy azonnal  szerződést ajánlott neki.

Szécsi Pál útját a divattervezőnő barátnője egyengette elég sokáig.
Közben , ahogy ismertté vált, jöttek a szakmabeli kis kapcsolatok, szerelmek.
De ő tulajdonképpen mindig boldogtalan volt. 🙁
Az ORI által kijutott az NSZK-ba ahonnan nem is jött haza. Ez ekkor még keményen disszidálásnak számított.
De a szakma összefogott és megszületett a dal az ” Árva fiú ” melyet szintén egy ex barátnője Cserháti Zsuzsa adott elő. A dalt eljuttatták hozzá, mert neki szólt.
És a szakszervezet el tudta intézni, ha hazajön önszántából, folytathatja az éneklést itthon és nem tartóztatják le.
Így is történt.

Ezek után természetesen a Nemzetbiztonság egészen a haláláig megfigyelte . Lehallgatták a telefonját is. Amikor  még tudott beszélni és kábulatában felhívott egy-egy jó barátot, nem csak ők, hanem az MBH. is kiszállt, hogy kórházba kerüljön ! Ezeket ezer %-os forrásokból tudom !
Az, hogy ivott-e vagy sem annyira piti dolog. Ki nem iszik, ha el van keseredve? Szerintem semmi köze nem volt az öngyilkosságához, ha néha felöntött a garatra !  🙁
Az, hogy az utolsó kísérlete végül is 30 évesen a halálát okozta egy bagatell hibának köszönhető.
Palika a halála előtt pár hónappal új lakásba költözött, ahova még nem vezették be a telefont. Így a kellő pillanatban nem tudott már senkit felhívni. Az MBH sem tudta lehallgatni abban az időszakban, így maradt magára. És gyógyszer túladagolásban hunyt el 🙁

És még sorolhatnék pár dolgot, DE MINEK VÁJKÁLNI EGY OLYAN EMBER ÉLETÉBEN AKI MÁR NINCS KÖZÖTTÜNK ÉS NEM TUDJA MEGVÉDENI MAGÁT?

a cikket írta : Nyulassy Beatrix