Strasser 24 forinttal kezdte

BKV-bérletével nyert próbapert Norbert

3454 forintra perelte tavalyi sztrájkja miatt a BKV-t dr. Kovács Norbert, aki kevesellte a bérletesek három napos kártérítését két hétnyi sztrájkért. A bíróság elsőre az ügyvédjelöltnek ad igazat.

 Strasser 24 forinttal kezdte 

Egy csapásra ismertté tette 1984-ben dr. Strasser Tibor ügyvéd nevét egy 24 forintos per (a perköltség 300 forintra rúgott), amit rossz kamatelszámolás miatt megnyert az OTP ellen. 

Ugyancsak ő 1985-ben az IBUSZ ellen szállt harcba: az útlevél- ügyintézés kezelési költsége okán 63 forintos kártérítést nyert.

  Egyszemélyes harcot indított a BKV ellen dr. Kovács Norbert ügyvédjelölt, a budapesti Dr. Sándor Ügyvédi Iroda munkatársa. – Amikor a 2010. január 4. és 18. közötti sztrájk után – a járatkimaradások miatt – a vállalat csak három nap kompenzációt tartott jogosnak, úgy döntöttem, nem hagyom annyiban – kezdi az ügyvédjelölt. – Dühített, hogy nem kaptam meg a szolgáltatást, amit a bérletért fizettem. Az ellentételezés vagy jár az egész időtartamra, vagy nem. Dr. Kovács Norbert 2010 tavaszán indított pert az ügyben. Kiszámolta, hogy a 9400 forintos, 30 napos bérlet napi díja 314 forint, ezt felszorozta a kérdéses napokkal, s kérte a bíróságot, hogy 3454 forintot és kamatait fizettesse meg a BKV-val. Első fokon ezt megítélték neki. – A perköltség az első fokon tizennégyezer forint volt, ezt kockáztattam. Most is úgy gondolom: a bíróság helyes álláspontra helyezkedett. Úgy vélem, a BKV a jövő év március 23-i másodfokú tárgyaláson sem állhat elő olyannal, ami az ítéletet megingathatná. Ha az ügyvédjelölt jogerősen nyer, akár több százezer bérlettulajdonos indíthat hasonló pert – ha eltette akkori bérletét -, s akkor már sok millióra rúghat a kártérítések összértéke.

BKV későbbre ígért választ arra, mit tesz, ha persorozat indul ellenük.
Hu-Zo